Cornelan

Ajándék küldése

<< >>

Profil megdobás

<< >>
Cornelan profilja
offline

Cornelan (F/32)

Csatlakozott:2006.03.13.
Utolsó belépés:2017.03.27.

Ezt kell tudnod rólam

Itt lakom: Debrecen

Párkapcsolatom: Nem publikus

Szemem

Szerintem nagyon gáz


 
-Állatkínzás. Fajgyűlölet és úgy általában az előítéletek.
-Ha valaki pénzért megvehető dolgokkal, testi adottságaival menőzik.
-Ha valaki menőzik, aztán meg kiderül, hogy a menő arc mögött egy nagy nulla áll valójában.

De a legnagyobb gáz, ha valamelyiket netántalán én csinálnám! :S

Kicsit ez az ország is már! Hogy meghülyíti az embereket a polita, írígyek... Tudjátok a magyarokat a pokolban sem kell őrízni: Ha valamelyik menekülne az üstből, a többi úgyis visszahúzza... :S
"És egy leszedált ország tapsolgat a sz*rnak.
Boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak."

...remek, most már hazaáruló is lettem, meg magyarellenes! :S :P

Szerintem nagyon HOT

Egy oldschoolos lányka, és persze a dog!

Kedvenc kajáim

A delfin okos, hasznos, és szép!
-Persze: két szelet kenyér között, majonézzel!

Nekem fontos emberi tulajdonságok

Az érzelem számomra fontos dolog!
-Érzem például ha éhes vagyok...

Kedvenc idézetem

"Meghalni nem halhat meg az,
Mi örökkétig áll,
Számtalan korok során
Enyészik - a Halál."
/H.P. Lovecraft: Cthulhu hívása/"...Szükségünk van új élményekre.
Valamit megpendítenek, a lelkünk mélyén,
Fölráznak minket.
Változás nélkül... az ami bennünk szunnyad,
Csak ritkán ébred fel.
Az alvónak fel kell ébrednie!"
/DUNE film, 1984/


"
Érdekes arca van. Érdekes hogy ez egy arc."
/Woody Allen/"Ebben a világban,
mindenért meg kell fizetned.
Néha mindeneddel."
/
Stephen King: Az évszázad vihara/


"-Szabad vagyok! -mondta a majom a rácsnak.
-Én nem, engem majmok közzé zártak."
/ismeretlen (legalábbis számomra)/"Mindenki kétségbeesetten próbál egyéni színfolt lenni, és mindenki rohadt egyforma. Minden össze van kavarodva, a tananyag, az újságcímlapok, a slágerszövegek, a filmdialógok és a nagymamánk jótanácsai. Ez a massza esik ki a szánkon, és ha az ember úgy használja a száját, mint a hátsóját, akkor egy idő után a mondatait is csak WC-papírra érdemes felírni. Például azt, hogy szeretlek, nem mondjuk fűnek-fának-virágnak, még slágerekben sem, csak olyankor, amikor tényleg. Nem?"
/Lovasi András/


"Nem siklik-e el minden ember figyelme – ha másért nem, hát muszájból – annak a nagy része fölött, amit jobb szó híján igazságnak nevezünk?"
/Ian Watson: Inkvizítor/


"... mi férfiak, férfiak maradjunk
és nők a nők-szabadok, kedvesek
S mind ember, mert az egyre kevesebb..."
/József Attila/"Az ember a körülmények rabja! És a szükségszerűséget is fel kell tudni használni!"
/Kapa - Mohácsi vész c. film/


"Láttam ásítani a sötét világot,
A fekete bolygók csillagtalan hevét-
Céltalan pályákon vak módján haladnak
Ki ismerné mindük hatalmát és nevét?
                             -Nemezis"
 /H.P. Lovecraft: A sötétség lakója/

Üzenőfal

Ajándékok

 • 1 darab
 • 1 darab
 • 1 darab

Zenedoboz

Legfrissebb blog bejegyzéseim

Szentencia#19

    "Ha elviseljük a félelmünket, és megtanulunk uralkodni rajta, természetszerűleg erősebbé válunk." /Oliver Stone/

(febr. 11. 12:40)

Szentencia#18

    "Háború után mindig a győztessel van a baj. Azt hiszi bebizonyította, hogy a háború és az erőszak kifizetődő. Ki fogja most jobb belátás...

(jan. 15. 19:50)

Még több blog post

Bemutatkozás
    Szeretek olvasni, néha írok is. Érdekel a háború, történelem, sci-fi, fantasy, horror valamint az okkultabb dolgok is (bár hinni nem tudok bennük igazán, de érdekesek és ezért nem zárkózom el előlük). Magamat (ön-)ironikusnak és pesszimizmusra hajlamosnak tartom, egyesek szerint kissé dekadens vagyok. :P Egy általam elég hitelesnek talált teszt szerint pedig idealista lennék... Akkor mindezek után egyezzünk ki abban, hogy pesszimista-idealista. :)
   
    Mondhatnám, hogy kedves, aranyos meg minden, de az igazság az, hogy egy alternatív f*sz vagyok. :P
   
    És valamennyire még fiatal is, szóval szoktam szórakozgatni is persze. Leginkább a hangulatos pubokat/kocsmákat kedvelem, nyáron az ég alá kiülve. :) De ugyan így tudom élvezni a nem valahová elmenéseket, csak úgy az udvari grillezéseket és a hangulatos házibulikat... vagy akár sétákat.
    De ha igazán NAGYBETŰS szórakozásról van szó, akkor koncertekre szeretek igazán járni, na meg nyáron egy-két fesztiválra belesni. ;)
 
***


    Na, eddig a lényeg és a szilárd tények! Most pedig jöhet egy kis rizsa. Valszeg a többség unalmasnak és érdektelennek fogja tartani, de teszek rá! Viszont azon kevesek, akik veszik a fáradtságot és elolvassák - és nem hagyják félbe - izé... Azoknak csináltam...

    Akkor vágjunk is bele! Először is még egyvalamit szeretnék megemlíteni magamról, amit én fontosnak tartok. Mégpedig azt, hogy eléggé hangulatembernek tartom magam. Na nem, nem úgy ahogy ezt általában értik. Más értelemben. Úgy értem, hogy egy könyvet, egy novellát, egy filmet akkor tartok persze jónak, ha nem gagyi a története és a mondanivalója, de ha ez megvan, akkor már az a hangulat, érzésvilág tud leginkább megfogni, amit nyújtani tud nekem. Talán kicsit a zenével is ez a helyzet, az álmokkal pedig mindenképpen. Azt szeretem, hogy ha visszagondolok valamire, akkor tudjak emlékezni egy csodálatos hangulatra, érzésre. Vannak olyan álmaim, amire kb 10-15 év távlatából is jól emlékszek, de először itt is a hangulatra. Nagy zagyvaság, de talán megértitek.
    Sok mindennel vagyok így, az egyes korokkal/korszakokkal is. Most hát rá is térnék egy számomra igencsak kedves korra!:

Mikor még a kék volt a sci-fi színe, és nem a zöld! Avagy NEKEM ’80!

Próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy mit is jelent számomra kedvenc korszakom, a ’80-as évek. Nekem ez csupán egy másodpercnyi gondolatvillanás, de mások számára átadhatóan nehéz azért megfogalmazni. Számomra egy kicsit misztikus, kicsit sötét, kicsit szögletes, kicsit rockos csodavilág!... Ha olvasnád még tovább, akkor megtalálod a doksijaim között!

    Ezek után nyugodtan gondolhatjátok, hogy esetleg '80-as évek b*zi vagyok. De ez nem több, mint egy kis fejezet életem könyvéből. Több száz másik mellett...

Képrotáló

A zene jelentése számomra, kedvenceim


    Nagyon fel tud dobni egy-egy jó szövegű alternatív szám: Kispál, Kiscsillag, Hiperkarma, HeavenStreetSeven, Kaukázus, Quimby, Üllői Úti Fák, Jurij, Vad Fruttik, Nils, Illúzió, Csókolom, Amorf Ördögök, Péterfy Bori, MAnökken ProlEtarZ...

    Ha nagyon feldobott vagyok már, vagy ha egyszerűen ahhoz van hangulatom :), akkor: '80-as évek popzenéje, reggae, Beatles, sok-sok filmzene, esetleg punk.


Úgy általában pedig a Kispál féle alternatív irányzatok és a klasszikusabb rock jön be: Pokolgép, Bikini, Republic, Iron Maiden, MetallicaAC/DC, Guns'n'Roses...

De néha akár valami keményebb is jöhet... pl.: The 69 Eyes

Vagy épp valami melankolikusabb... pl.: Víg Mihály zenéi

ÉS MÉG SOKAN MÁSOK...


***


És van itt még valami...
 
    Szépen lassan, valami egészen más is az életem részévé vált. Valami, ami... egész más mint a fentebb soroltak (bár a '80 évek popja mondhatni kapocs a két műfaj között), mégis... a hallgatóság közös. :) Ez pedig nem más, mint a New Retro Wave (mint stílus, most konkrét előadókat nem is sorolok).

Kedvenc mozifilmeim, jeleneteim

    Főként a sci-fit és az elgondolkodtatóbb filmeket szeretem.
    De jöhet egy kis jó háborús/történelmi is.
    Vígjátékok közül inkább a fraciákat kedvelem (Pierre Richard, Louis de Funes, Jacques Villeret... hogy csak a legnagyobb klasszikusokat említsem). Azok közül viszont oly sokat és mindegyiket olyan egyformán nagyon, hogy most sem kiemelni nem fogok egyet sem, sem felsorolni az összeset!
    Szeretnék jó horrort is nézni, ha lenne.

***

    Szerintem sokkal többet ér, ha az ember egy szerinte jó filmet többször megnézve, annak - számára fontos - mondanivalóira magától ráébred; mintha valamely erőltettetetten kultuszfilmnek gyártott alkotás "hűde-húde" mondanivalóit, idézeteit próbálná a fejébe vésni!

***

    Kedvenceim a teljesség igénye nélkül: Dűne (1984-es), Solaris, Donnie Darko, K-PAX, Kontroll, Amerikai szépség, Egyetleneim, Amélie csodálatos élete, Francia csók, David Gale élete, Vanília égbolt, Bűnös szerelmesek, 1984, Mad Max 1-2-3, Sztálingrád, Katonák voltunk, Hitler - A gonosz születése, Az 5. elem, Montreáli bankrablás, A marhakozerv akció, Jöttünk láttunk visszamennénk 1-2, Léon (Leon, a profi), Tank Girl, Banditák, Vissza a jövőbe 1-2-3, Alien 1-2-3-4 (Az A vs. P NEM!!!)

    Jancsó Miklós Kapa-Pepe filmjei :)

    Tarr Béla fekete-fehér művészfilmjei (Kárhozat, Sátántangó...)

***

    Egyáltalán nem vagyok az a kifejezetten sorozatfüggő fajta, a legtöbb hidegen hagy. Sőt, még ami nem, azt is inkább csak szívesen megnézem ha épp úgy adódik, de nem állandóan ki nem hagyva egy részt sem, vagy netán még gyűjtve is. Ám ami mégis kivételt képez ezen hozzáállásom alól, az...

    ...régebben a South Park, újabban pedig a Két pasi - meg egy kicsi (Two and a Half Men).

    Valamint a két örökzöld, az Angyalbőrben és a T.I.R.. :)

Kedvenc könyvem


    Warhammer 40k és azon belül is az Ian Watson féle Ínkvizíciós Háború trilogia! - Mert a valaha íródott legsötétebb, legkomorabb legnaturalisztikusabb sci-fi! Az utóbbi trilóga mély filozófiai mondanivalója pedig kissé meg is változtatta a felfogásomat.

    Warhammer Fantasy - Mert a valaha íródott legsötétebb, legkomorabb legnaturalisztikusabb fantasy! ;)
 


 
    H.P. Lovecraft művei.    Néha szeretek a fizika élvonalával foglalkozó dolgokról olvasni (csillagászat, féregjáratok, kvantumelmélet és a húrelmélet).
    Néhanapján olvasok politikai, gazdasági cikkeket is. Autósokat pedig sűrűn. :)

A tévében ezeket nézem

    A képcsövet szoktam általában, ha nem LCD... :)
    Nem sokat TVzek, de akkor mondjuk a híradót megnézem, vagy ha van valami jobb film (ami igen ritka).
    Kb egy éves nézegetés után már bátran kijelenthetem: A sok szemét műsor között van két igazi gyöngyszem: a Kultúrház (M1) és az A la Carte (M1). De azt kell mondjam úgy általánosságban is elmondható, hogy a legértékesebb műsorok az M1-en vannak. Mármit a három adó közül amit tudok fogni. A DunaTV is kiemelkedően jó és ízlésemnek megfelelő... pontosabban lenne, ha tudnám fogni.
    A Forma1-et, ha jut rá időm! 
Ja és tartozom egy nagy-nagy köszönettel a TVnek!:

"Köszönöm Tv, hogy láttam
 Egy embert akinek nálam
 Rosszabbul megy, így tudom
 Csinálni tovább és anyám is büszke rám
"

Akiket a legjobb arcoknak tartok
    Jean Reno... 
...valamit azok az arcok, akik képesek kicsit üdítően másképp látni a világot.
***

De a legnagyobbak azok, akik nem tartják magukat annak!

***
 
A kandúrom is nagy arc! :)
 

A legtutibb dolog, ami eddig történt velem

"Tíz éve történt azt hiszem
 Az hogy nem történt semmisem
 Csak változó évszak káprázott a levegőben
 És írtunk egy álomszép regényt
 Egy szép lányt és egy széplegényt
 Jól összehoztuk akkor benne

 
Két félénk kisértettől várták, hogy majd bátrak lesznek
 de azok hamar rájuk untak és nyugdíjba mentek
 Hiperkorrektek lettek mind a ketten ahogy kellett
 És pár év múlva az üres utcán elmentek egymás mellett"

Mikor érzem magam a legjobban

-Jó emberkék társaságában!

-(Kispál) koncerten!!! :)

-Ha épp vezetek! :)

Mivel lehet leginkább felbosszantani

    Ha valaki nagyon elvakultan állít valami hülyeséget, de annyira, hogy még vitázni sem lehet vele. Mert arra ugye csak épeszű emberek alkalmasak.

    Nagyképűség, ismeretlenek csuklóból való lenézése.

    Állatkínzás.

Érdeklődési körök

Szabadidőmben:
 • autózgatok
 • DVD-zek
 • főzőcskézek
 • házibulikba járok
 • internetezek
 • írogatok
 • kevés a szabadidőm
 • koncertekre járok
 • könyveket olvasgatok
 • makettezek
 • számítógépen játszok
 • sörözök
 • zenét hallgatok
Kedvenc zenei stílusaim:
 • alternatív
 • metal
 • punk
 • reggae
 • rock
Kedvenc film típusaim:
 • dokumentumfilmek
 • horror
 • misztikus
 • művészfilmek
 • sci-fi
Kedvenc állataim:
 • macska
Kedvenc sportjaim:
 • forma-1
 • úszás

Szerintem

nem feltétlen kellenek örök érvényű szabályok. -Csak érezd jól magad!

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez