Hozzávalók a tésztához:

  • 7 tojásfehérje
  • 22 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió

  • csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 0,5 liter tej
  • 15 dkg búzadara vagy rizsdara
  • egy csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • egy kevés darált dió a szóráshoz
  • Nagyon egyszerű a sütemény alapja, összesen három összetevőből és egy csipet sóból áll. Verjük keményre a tojások fehérjét a cukorral és a sóval, majd keverjük hozzá óvatosan a darált diót, és már készen is vagyunk. Ha még erőteljesebben szeretnénk érezni a tésztában a dió ízét, akkor darálás előtt meg is piríthatjuk.

    A kész tésztánkat tegyük kisebb méretű sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott, rizslisztezett tepsibe. Nekem az ilyen típusú tésztáknál a kettő kombinálása szokott a legjobban működni: az aljára papírt teszek, az oldalát kenem és lisztezem. 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt sül készre.

  • Ha a tésztánk teljesen kihűlt, vágjuk lapokra, hogy készen álljon a töltésre.

    A krém készítése: keverjük el a tejben a darát, a vaníliát és a sót, majd alacsony hőmérsékleten főzzünk belőle tejbegrízt! Én a főzött krémeket kézi habverővel szoktam keverni, így biztosan nem lesz bennük csomó.

  • Ha tejbedaránk már kifejezetten sűrű, húzzuk félre, és hűtsük le legalább szobahőmérsékletűre.

    A vajat a porcukorral keverjük ki jó habosra, majd adjuk hozzá a kihűlt tejbedarához, és alaposan dolgozzuk el! Tegyük kis ideig hűtőbe, ha úgy érezzük, hogy a vaj mégis olvadozni kezdett, és csak ez után töltsük meg vele a lapokat úgy, hogy vékony réteg a tetejére is maradjon. Kenjük be azt is, majd szórjuk meg darált dióval, végül tegyük a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a süteményünk tökéletesen összeálljon, és jól szeletelhető legyen.

    Ínycsiklandó desszert – nem csak mókusembereknek.

Szinte nem is ismerek olyan embert, aki ne szeretné a palacsintát. Hiszen ez egy rengeteg módon variálható édesség, amit mindenki azzal a töltelékkel fogyaszthat, melyet a leginkább kedvel.

Most mutatunk egy rendkívül egyszerű palacsinta receptet, amit csupán két hozzávalóból elkészíthetsz. A jó hír, hogy lisztérzékenyek, paleo-étrendet követőek és diétázók is bátran fogyaszthatják, mert a két hozzávaló nem más, mint a tojás és a banán.

Ha sikerül egy érettebb banánt találnod, akkor semmilyen plusz édesítésre nem lesz szükség, hiszen a banán megédesíti majd a palacsintát.

Hozzávalók(ez körülbelül egy palacsinta-rajongónak megfelelő adag)

1 érettebb banán

2 tojás

Elkészítés

Nincs más dolgod, mint habosra keverni a tojást és a villával szétnyomkodott banánnal összekeverni. Ez máris megadta a palacsinta tészta alapját.

Azt muszáj megjegyezni, hogy ez a tészta kicsit “érzékenyebb”, mint a hagyományos változat, így könnyebben elszakad illetve hamarabb megég, ha nem figyelsz oda.

Tippünk, hogy érdemesebb kisebb formákat sütni, hogy könnyebben át tudd majd fordítani.

Nem kell feltétlen olajat tenned alá, de ha úgy veszed észre, hogy nagyon ragaszkodik a serpenyődhöz a tészta, akkor egy kis kókuszzsír vagy étolaj segít a problémán.

A kész palacsinta tészta magába is nagyon ízletes, esetleg egy kis fahéjjal megszórva pedig tökéletes. Természetesen ugyanúgy meg tudod tölteni bármilyen töltelékkel, így nyugodtan fogyassza mindenki azzal, amivel a leginkább szereti. Egy kis gyümölccsel megszórva, esetleg nutellával vagy lekvárral lecsurgatva. Nyam nyam, én máris kedvet kaptam. Ugye te is? Akkor essünk neki! 

2-ingredient-pancakes

 gyömbér fantasztikus tulajdonságairól egyre többet hallani. Ez a kis csodanövény rengeteg pozitív hatást rejteget magában és nem mellesleg, jellegzetes ízét nagyon sokan kedvelik. Pikáns ízélményt biztosít sütemények, ételek vagy italok esetén is.

Készítsünk egy isteni limonádét, ami amellett, hogy oltja a szomjúságodat, extra jótékony hatást gyakorol a szervezetedre.

Így készítsd el:

Egy kancsó limonádéhoz fogj két narancsot, két citromot és facsard ki a levüket. 5 evőkanál mézzel locsold le a citrusleveket, majd egy evőkanál reszelt gyömbért is szórj rá, aztán öntsd fel ásványvízzel. Ha szereted a télies fűszereket, akkor tehetsz bele még fahéjat és szegfűszeget is. Miután alaposan összekeverted, tedd néhány órára a hűtőbe.

Milyen hatásokra számíthatsz?

Élénkít

Javítja az anyagcserét

Erősíti az immunrendszeredet

Megszünteti a migrént

Gyulladáscsökkentő

Hozzávalók:

  • 160 ml habtejszín
  • 250 g étcsokoládé
  • 55 g vaj
  • 1 ek cukrozatlan, min. 20%-os kakaópor
  • A tejszínt felmelegítjük, de nem forrósítjuk, megolvasztjuk benne a vajat, és hozzáadjuk az apróra tört csokoládét. Alaposan összekeverjük, majd a masszát letakarva a hűtőszekrénybe tesszük. 2-3 óra múlva, amikor megkeményedett, kivesszük, és tojásdad alakokat formálunk belőle. Meghempergetjük a kakaóporban, csomagoljuk, és fogyasztásig hűvös, páramentes helyen tároljuk. Tejszíntartalma miatt körülbelül másfél hétig áll el.

Magazinról

Alapítva: 2016.09.16.

Tegnapi látogatók: 7

Látogatók az előző hónapban: 148

Látogatók a jelenlegi hónapban: 94

Feliratkozottak: 20

Magazin helyezése: 99

Szerkesztőség

Üzenőfal

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez