Hideg időben valahogy mindenki jobban kedvet kap a sütemények sütéséhez, hiszen a hűvös estéken egy forró, illatos, friss sütemény a legrosszabb napokat is feldobja. A fűszerek illata pedig átjárja az egész lakást, ami minden éhes szájat a konyhába csal. Már az illatok is ínycsiklandóak, de az őszi gyümölcsök ízvilága még inkább ellenállhatatlanná teszik a süteményeket. Változatos, színpompás, mennyei süteményeket varázsolhatsz az asztalra, ha kicsit elrugaszkodsz a régi receptektől! Mutatunk néhány igazán vonzó süteményt, amik láttán egyből kedvet fogsz kapni egy kis sütemény sütéshez és kísérletezéshez.  Jöjjenek a kifogástalan, finom és vonzó desszertek, amiket te is kipróbálhatsz, nézd csak:

A körtét fel sem kell darabolnod, egyszerűen csak helyezd egészben a tészta közepébe! Mennyire látványos megoldás, nemde?

o6

A falével forma nagyon étvágygerjesztővé teszi a kekszünket! Egy kis aszalt vörös áfonyával vagy mazsolával pedig nagyon fincsi lesz!

o1

Ne sajnáljuk a süteményből a földi jókat! A hagyományos kakaós csigát cseréljük le magokkal és aszalt gyümölcsökkel megpakolt mézes csigára!

o2

A banán, a karamell és a puding valami elképesztő triót alkotnak! Vigyázz, nehogy lecsöppenjen a nyálad!

o4

Alma, fahéj és egy kis dió! Ezek az igazán őszies ízvilág kellékei! Így, kiflibe sütve próbáltad már?

o5

 

Hiába, először meglátjuk, aztán megesszük és utána megszeretjük! 😉

o7

A sütőtök az egyik legjobb alapanyag az őszi sütikhez! A krémeket és a tésztát is különlegessé varázsolja! Itt a tésztába került egy kis fehér csokis, mascarponés krémmel megtöltve! A hagyományos piskótatekercset egészen egyedivé tette!

o8

 

A kakaós csiga, mint gyerekkorunk kedvenc reggelije, még felnőttként is elcsábít minket. De gondoljuk újra ezt a receptet és csináljunk egy egészen különleges csiga desszertet! Az alapja szinte ugyanaz, mint a jól bevált kakaós csigának, de a végén felturbózzuk egy kis Oreo keksszel a sütinket. Tudni akarod , milyen lesz a végeredmény? Minden édesszájú oda lesz érte! Rajta, kezdjünk is neki!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1/2 pohár langyos tej
  • 2 egész tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 15 dkg margarin
  • porcukor
  • kakaó
  • egy csomag Oreo keksz

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a tejfölt, a maradék cukrot, pici sót, és kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk.

A vajat megolvasztjuk és megkenjük vele a kinyújtott tésztát ezután meghintjük a porcukros kakaóval(jó alaposan) és az összetördelt, szétmorzsolt Oreo darabokkal is megszórjuk egyenletesen. Ha ez kész, kezdjük el óvatosan feltekerni a tésztát, majd a hengerünket egy éles késsel vágjuk fel szeletekre!Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat és még mielőtt betennénk az előmelegített, 180 fokos sütőbe, locsoljunk rá még egy kis olvasztott vajat!

Körülbelül 20 perc alatt szépen meg fognak sülni a csigák, de ha igazán finom, omlós tésztát szeretnél, akkor egy tipp: locsold meg félúton a csigákat egy kis cukrozott tejjel, ettől még finomabbak lesznek!

Ha átmentek a tűpróbán a csigák, akkor kiszedheted őket a sütőből és akár neki is eshettek a kóstolónak, DE még egy tipp, hogy élvezetesebb legyen minden falat: mascarponét keverj össze olvasztott fehér csokival, majd ezzel a kombóval borítsd le a csigák tetejét és ha maradt egy kis Oreo kekszed, akkor szórd rá végezetül.Azt hiszem ezek után nem kérdés senkinek, hogy ezt a receptet KI KELL PRÓBÁLNI! Nemcsak finom, hanem egyszerűen mennyei desszert lett a sablonos kakaós csigából! Ki fogja elkészíteni? oreo-csiga

oreo-csiga-4

Hozzávalók:

1 főre

  • 3-4 szelet toast kenyér
  • 3-4 szelet lapkasajt
  • 1 ek. vaj
  • paradicsomleves vagy -szósz

Elkészítés:

  1. Vágd le a kenyérszeletek széleit, így könnyebb lesz őket feltekerni.
  2. A kenyereket nyújtófával lapítsd ki, majd helyezz rájuk1-1 szelet sajtot. Szorosan tekerd fel őket. 
  3. Forrósítsd fel a vajat egy serpenyőben és süsd rajta aranybarnára a tekercseket!
  4. Kínáld paradicsomleves mellé, vagy paradicsomszósz-mártogatóssal!
  5. Villámgyors ebéd, amit imádnak a gyerekek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1,5 kiló alma
  • 100 g kristálycukor
  • 3 ek sótlan vaj
  • vaníliafagyi a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Terítsd ki a tésztalapot és illeszd rá egy kör alakú sütőforma alját, majd a segítségével vágd körbe a tésztát! Villával szúrj lyukakat a tésztába, hogy levegősebb legyen. Tedd félre.
  2. Hámozd meg az almákat és távolítsd el a csutkákat és szeleteld fel őket.
  3. Kapcsold be a sütőt, 190 fokosra.
  4. Egy nagy serpenyőben karamellizáld a cukrot, majd a vajat is add hozzá. Ha már sima az állaga, dobd rá az almákat és forgasd őket alaposan át a karamellben. 15-20 percig hagyhatod kis lángon főni.
  5. Az almákat rendezgesd el körkörösen egy kör alakú sütőedény alján, majd locsold rájuk a karamellt. Végül borítsd be a tésztalappal, igazgasd rá a széleire és tedd sütőbe 45-50 percre!
  6. Egy órán át hagyd hűlni, majd tálald vaníliafagyival!
  7. Frania almás pite, pofonegyszerűen készítve

Hozzávalók:

20 dkg zabliszt
10 dkg nagy szemű zabpehely
1 tojás
1,5 dl tej
szódavíz
1 csomag mirelit spenót
150 gr mascarpone
só, fokhagyma, bors ízlés szerint

Besamell:

2 dl tej
2 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dkg vaj
szerecsendió, só ízlés szerint

A zablisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, tojást, tejet, majd felhúzzuk a szódával, pontosan úgy csináljuk, ahogy a sima “mezei” palacsintát szoktuk készíteni. A lényeg, hogy a massza ne legyen se túl híg, se túl sűrű,  sózzuk ízlés szerint, majd a palacsintákat a szokásos módon kis olajon/ kókuszzsíron kisütjük, félretesszük.

A töltelékhez most mirelit spenótot használtam, mert csak az volt épp kéznél. Egy edényben felmelegítettem, belenyomtam 3 gerezd fokhagymát (ha túlzásnak érzed, nyugodtan kevesebbet is tehetsz bele, én a hagymát hagymával elvet vallom) hozzátettem a mascarpone-t, sóztam, borsoztam, kicsit összeforraltam és kész is.

Végül elkészítettem a besamell-t. Egy lábasba feltettem a vajat olvasztani, hozzáadtam a lisztet, 2-3 perc alatt megpirítottam. Mindeközben a kimért tejet egy lábasban felforraltam. Ez azért fontos, mert így lesz igazán csomómentes a mártás. Majd a felforralt tejet apránként a világos rántáshoz adtam, alaposan elkevertem, ízesítettem és kész is.

A korábban kisütött palacsintákat megkentem a spenótos cuccmival, feltekertem és 15-20 percre a 170 fokra előmelegített sütőbe tettem. A besamell-t külön tálaltam, úgy voltam vele, aki nem akar tenni rá, az kihagyja ezt a lépést, bár, szerintem kár lenne. 

Tálalásnál mindegyik darabra vágtam egy vékony szelet camembert sajtot, úgy voltam vele, hogy az el nem fogja rontani, nem de bár? 

Ezennel el is készültünk az egészséges, finom és közel sem szokványos palacsintánkkal,Bátran kóstoljátok meg, megéri! 

Magazinról

Alapítva: 2016.09.16.

Tegnapi látogatók: 1

Látogatók az előző hónapban: 104

Látogatók a jelenlegi hónapban: 113

Feliratkozottak: 17

Magazin helyezése: 295

Szerkesztőség

Üzenőfal

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez